søndag den 31. juli 2011

Tomatsalat med løg...

Tomatsalat med rødløg













Tomatsalat er noget af det friskeste man kan lave.....og det kan laves på utallige måder....

Her er brugt to forskellige slags røde tomater...Black Plum og Dk Export...og rødløg....og så er der hældt lidt dressing på af eddike, honning og chilipasta...
mht. til tomaterne er der jo et bredt udbud af sorter, man kan dyrke...og bl.a. de gule tomater vil også pynte i en tomatsalat...
Man kan jo tilføje forskellige krydderurter...jeg plejer at lave en tomatsalat med løg og masser af persille...men esdragon, timian m.m. kan jeg også finde på at bruge...

lørdag den 30. juli 2011

Suppe af knudekål og kålroe...


Knudekål...også kaldet glaskål      
1 kartoffel
2 løg
2 knudekål
3 små kålroer ( majroer kan også bruges)
ca. 1 liter fond/bouillon
lidt piskefløde

Løgene skæres i ringe og steges til de er klare.
Kartoffel, knudekål og kålroe skæres i mindre stykker og steges i ca. 5 min.
Derefter tilsættes knap 1 liter god fond/bouillon og det koger i ca. 30 min.
Suppen blendes og koger op igen og smages til med salt og peber og lidt piskefløde tilsættes.

Læs evt. mere om dyrkning knudekål og kålroe her 

fredag den 29. juli 2011

Spidskål med ost...


halveret spidskål













Du skal halvere et spidskål på langs....derefter koges det i ca. 5 min.
Så tages det op og drypper af.....
Spidskålet sættes i et fad med den afskårne side opad...osten rives og drysses over spidskålet.
Sættes i en varm ovn ( 200 grader Celsius)  indtil osten er smeltet og har en gylden brun farve.

Kan bl.a. bruges i en  hovedret istedet for kød.
Evt. sammen med en salat og med en dressing til.

spidskål med ost fra ovnen

 


Den første opskrift!

Mettes søde chilisauce:

Her er opskriften på en lækker og hurtig sød chilli sauce der fint kan bruges til at dyppe forårsruller i, eller til at servere ved siden af lidt velkogt ris og kylling. Opskriften giver ca. 2½ dl sauce, og kan holde sig i en måned i en lufttæt beholder i køleskabet.
Ingredienser:
1½ dl sukker
2 friske chillier
2 dl vand
½ dl hvidvinseddike
1 tsk. salt
1 spsk. Maizena
2 spsk. vand
Fremgangsmåde:
Blend sukker, chillier, vand, hvidvinseddike og salt i en blender eller med en stavblender. Hæld saucen i en lille kasserolle over middelvarme og bring til en simren. Lad saucen simre i en 3–5 minutter. Bland Maizena og vand til en homogen vædske og rør i saucen. Lad det simre i yderligere et minuts tid. Køl helt ned inden det hældes i en skoldet beholder og sættes i køleskabet.

mandag den 25. juli 2011

Blog med opskrifter

Hej havelyst'ere!

Dette er den spæde start - jeg er ikke verdensmester i blogs, men designet kan vi jo pille ved hen ad vejen...

Hvis I har lyst til at lægge jeres opskrifter fra havelyst ind her, kan I lige skrive til mig på mailen - så opretter jeg jer med skriveadgang.

Jeg ved ikke, hvordan man kan oprette kategorier her, så vi kan placere opskrifterne lidt praktisk - er der nogen af jer, der har styr på det? 

Kh
Anja