onsdag den 21. september 2011

Rødbeder i balsamico

6 rødbeder

½ - 1 dl rød balsamico

½ dl honning, evt. flydende

1 tsk. frisk timian

2 spsk. olivenolie

Salt og peber

Skræl rødbederne og skær dem i både eller stænger. Kom dem i en bradepande, tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt.

Bag i ovnen og bag ved 175 - 200° i 45 min eller til rødbederne er møre.

mandag den 19. september 2011

Efterårets bønnegryde

Det skal du bruge:

500 – 800 g blandede bønner fra haven, fx pralbønner, hestebønner og haricot verts. Det gør ikke noget hvis de er blevet store og lidt grove

500 – 800 g friske tomater

2 store løg

3 – 4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 tsk tyrkisk paprika eller tyrkisk granuleret peberfrugt

1 tsk oregano

1 kop oksebouillon

Salt og (frisk) chili efter smag

Sådan gør du:

Hak løgene og svits dem til de er bløde. Skyl imens bønner, hvidløg og tomater og skær dem i mindre stykker.

Drys krydderierne over løgene, bland godt og tilsæt resten af ingredienserne. Vær opmærksom på, om bønnerne har forskellig kogetid, i så fald tilsættes de efterhånden så det passer med at alt er mørt samtidig.

Server med godt brød,pastaskruer, bulgur eller ris.

torsdag den 8. september 2011

Æblebrownies

En god måde at få brugt et par nedfaldsæbler:

100 gr smør
2.5 dl mel
2.5 dl sukker
1 æg
0.5 tsk bagepulver
2.5 dl revet æble
2.5 dl hakket valnød
1 tsk kanel

Opvarm ovn til 175 grader. Smør smeltes og blandes med de øvrige ingredienser. Kommes i 20 x20cm bradepande. Bages ca 40 minutter.

torsdag den 1. september 2011

Æblegrød med citronchili...

Æblemos af 1 kg. Bøeghs citronæble
1 stk. Toftegårdens citronchili ( grøn)
1 stl  Hot Lemon chili ( grøn)

Æblerne skrælles og koges i en gryde med 1 dl. vand til de er møre. Derefter snittes de 2 chili i tynde skiver og koger med i ca. 10 min...på svag varme....

Det hele køler af og spises som kold æblegrød. Smagen af citron er dejlig frisk og grøden er ikke stærk....her kan man selvfølgelig tilsætte flere chili for at opnå en større styrke....og evt. nøjes med at bruge Toftegårdens citronchili, som er stærkere og har en kraftigere citrussmag end mine Hot lemon chili....

og jeg plejer at nyde æblegrød med sødmælk til og da jeg havde spist det hele, opdagede jeg at sødmælken stod på bordet....så godt smagte grøden...så det blev bare til at glas mælk afslutningsvis...