mandag den 21. maj 2012

Grønkålstartar med Pocheret æg

En herlig lille frokostret, hvis man er så heldig stadig at have Grønkål i haven, ellers må man vente til Efterår/Vinter :-)


Grønkål hakkes fint, og blandes op med salt, peber og citronsaft, jeg tilsatte også lidt hakket frisk hvidløg for at give et pift.
Server på rugbrød, med et pocheret æg på toppen.
Slut af med lidt olivenolie, salt og peber.



Se indlægget på bloggen her hvis du vil

søndag den 13. maj 2012

Jordbær-tiramisu

Nu er det snart jordbærsæson, og denne dessert er meget lækker :) Tallene i parentes er fra min 50-års fødselsdag, hvor vi var mange gæster, så den er lige til at gå til... Man kan bruge al slags frugt, men jordbær er fantastiske...



Jordbær-Tiramisu
Tilberedningstid: 60+min.Årstid: SommerAntal: Dessert til 6 – (72)

500 g danske jordbær (6 kg)
1 dl appelsinsaft (1 l)

2 spsk appelsinlikør – Cointreau – 24 spsk.
Creme
2 pasteuriserede æggeblommer (24 stk.)

2 spsk sukker (24 spsk)
1 tsk vaniljesukker (12 tsk.)
250 g mascarpone (3 kg)
1 dl Karolines Køkken piskefløde (1,2 l)
2 pasteuriserede æggehvider (24 stk)

12 lady's fingers (savoiardi kager) (144 stk)
Pynt
revet chokolade

Den store portion: Lav desserten i tre omgange i røremaskinen
Pisk æggehvider med håndmixer


Skyl jordbærrene, nip stilken af og gem 1,2 kg til pynt. Skær jordbærrene i skiver og lad dem trække ca. 15 min. i appelsinsaft og cointreau.
 
Creme: Pisk 8 æggeblommer, 8 spsk. sukker, 4 tsk vaniljesukker, 1 kg mascarpone samt 4 dl piskefløde til en tyk og luftig creme. Pisk 6 æggehvider stive og vend dem forsigtigt i ostecremen. Læg først 48 lady's fingers i et stort fad og dernæst de marinerede jordbær og saft herfra. Kom ostecremen hen over og sæt fadet tildækket i køleskabet, gerne til næste dag.
 
Ved serveringen: Drys med revet chokolade og pynt med resten af jordbærrene

søndag den 6. maj 2012

Rabarber-/nøddemuffins


4 dl mel
2 dl brun farin
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 dl majs- eller solsikkeolie
1 letpisket æg
1 1/2 dl kærnemælk
1 tsk vanillesukker
4 dl snittet rabarber
1 1/2 dl hakkede valnødder
Drys:
Røres sammen af 3/4 dl brun farin, 1 1/2 dl hakkede valnødder, 1/2 tsk kanel

Mel, bagepulver, farin, salt og vanillesukker blandes i en skål. I en anden skål blandes æg, olie og kærnemælk og røres i melblandingen. Rabarberstykker og valnødder blandes i. Fyldes i muffinsforme (18-20 styk), og drysset kommes på. Bages ved 190 grader i 25 minutter.


Vi fik dem ved havelysttræf på Gartneri Toftegaard - og de var lækre! Tak til Lisbeth og Peter for opskriften :)