mandag den 20. maj 2013

Pleskner

1 æg piskes til æggesnaps med sin egen vægt i sukker (ca 60g).Samme vægt i mel (60 g)sigtes i æggesnapsen sammen med korn fra 1 vaniliestang. Det hele piskes sammen, Sættes på en plade med bagepapir med en stor teske, drysses med sukker også langs langs kanten for at holde sammen på kagen, og sættes i forvarmet ovn 225 grader i ca 6 minutter. (Det sukker der er dysset rundt om bliver til karamel som smager vældig godt:-))

søndag den 19. maj 2013

Aubergineskiver med fyld og dressing...







 
 
 
 
 
 
 
 
Det skal du bruge:
 
en aubergine
salt
olie
 
fyld:
en rest bønner
tomater 
salvie
rosmarin
 
her kan også bruges kolde ingredienser....ost rørt med krydderurter...grøntsager.......bacon ....m.m.
 
dressing:
ymer
timian
lidt salt
 
Først skærer du 2-3 cm. tykke skiver på langs af auberginen...læg dem på en tallerken i lag med salt imellem i ca. 20 min. Derefter skyller du saltet af under koldt vand og dupper skiverne tørre i et viskestykke.
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir....begge sider af aubergineskiverne skal pensles med olie...giv dem ca. 15 min ved 200-225 grader men hold øje med at de ikke bliver for brune, hvis du har ovnen på 225 gr....skru evt. op til sidst...
 
lav noget fyld til at rulle ind i aubergineskiverne...jeg brugte her en rest af kidneybønner og nogle frosne bagte tomater, som jeg havde en lille pose af i fryseren...tø dem op før du går i gang...
jeg stegte bønnner og tomater sammen med en smule vand og rosmarin og salvie i en gryde....
 
dressingen lavede jeg af ymer og fint snittet timian og lidt salt
 
Tag skiverne ud af ovnen og læg dem evt. i et fad og put en smule fyld i og rul skiverne sammen fra den brede ende ...server med dressing på...
 
Velbekomme
 
Anita