Havelyst er et lukket forum for medlemmer af Landsforeningen Praktisk Økologi, hvor man kan se hinandens haver på nettet og udveksle erfaringer. Der ligger en masse lækre opskrifter rundt omkring i trådene, men de er svære at finde - derfor denne blog, hvor de skal samles.
tirsdag den 27. august 2013
Sambal olek eller chilipasta
1,5 kg chili (brug den du har, smagen varierer naturligvis efter chiliens styrke)
2 dl æbleeddike
2 dl vand
2 spsk groft salt
1 spsk rørsukker
2 + 1 dl jomfruolivenolie
Skær stilkenden af chilierne og kværn dem i en foodprocessor. Kom chili, eddike, vand, salt og sukker i en gryde. bring den i kog og lad simre i 15 min. Tilsæt 2 dl olie og kog op igen. Hæld blandingen på glas og hæld olie på toppen af hvert glas, inden det lukkes.
Anvendes som smagssætter til alt muligt; fx frikadeller!
Jette
mandag den 19. august 2013
Kristines Chili/citrus-sirup
Ca. 3 dl.
En god håndfuld chili med citrusaroma (fx en blanding af
Habanero Limon, Toftegårds Citronchili, Golden Cayenne og Criolla Sella)
Saft og skal af 2 øko citroner + 2 øko limefrugter
Ca. 1 dl vand
Ca. 200 g rørsukker + 2 spsk. Glukose (siruppen bliver
gylden-karamelfarvet pga. rørsukkeret. Hvis du ønsker den mere lys, kan du
bruge hvidt sukker i stedet for)
Tag stilkene af chilierne og hak dem i en hurtighakker,
eller forsigtigt i en blender. De skal ikke blive fuldstændig findelt eller
mos.
Kog alle ingredienser sammen i en gryde i ca. 10 – 15 min.
alt efter hvor tyk du kan lide din sirup. Husk at siruppen tykner lidt når den
køler af. Smag til om der skal mere sødt, surt eller stærkt i. Hvis du tilsætter
mere chili eller sukker, skal du lige koge siruppen igennem i ca. 5 min. for at
dræbe bakterier og/eller undgå sukkerkrystaller i siruppen.
Tag gryden af varmen og tilsæt atamon. Hæld på en ren flaske
og sæt låg på med det samme.
Abonner på:
Opslag (Atom)