tirsdag den 1. april 2014

Græskarlasagne med champignons

Jeg bagte græskartern med lidt olivenolie, chipotle og salt i 20 minutter ved 200 grader og blendede det derefter med ricotta. Det var alternativet til bechamelsaucen.

Godt med løg, godt med hvidløg, godt med svampe og salvieblade blev svedt godt og grundigt på panden, derefter fik det et lille skvæt hvidvin der fik lov at koge væk.

De to ting blev lagt skiftevis med lasagneplader, sidste lag var græskarsaucen. 3/4 time ved 200 grader, og resultatet var meget lækkert. Hvis man i modsætning til mig spiser ost, kan man jo overveje om der også skal sådan noget i :-)

Mængderne sådan cirka:
– ½ græskar på 20 cm i diameter uden kerner
– chipotle efter temperament, jeg brugte 1,5 tsk
– passende med salt og peber
– 400 g ricotta
– et kæmpeløg
– 4 store fed hvidløg
– en håndfuld salvieblade
– 500 g champignons
– ½ dl hvidvin
– ½ pakke speltlasagneplader