Jordbær-Tiramisu |
Tilberedningstid:
60+min.Årstid:
SommerAntal:
Dessert
til 6 – (72)
500 g danske jordbær (6 kg) 1 dl appelsinsaft (1 l) 2 spsk appelsinlikør – Cointreau – 24 spsk.Creme 2 pasteuriserede æggeblommer (24 stk.) 2 spsk sukker (24 spsk) 1 tsk vaniljesukker (12 tsk.) 250 g mascarpone (3 kg) 1 dl Karolines Køkken piskefløde (1,2 l)
2
pasteuriserede æggehvider (24 stk)
Pisk
æggehvider med håndmixer12 lady's fingers (savoiardi kager) (144 stk)Pynt revet chokolade Den store portion: Lav desserten i tre omgange i røremaskinen Skyl jordbærrene, nip stilken af og gem 1,2 kg til pynt. Skær jordbærrene i skiver og lad dem trække ca. 15 min. i appelsinsaft og cointreau. Creme: Pisk 8 æggeblommer, 8 spsk. sukker, 4 tsk vaniljesukker, 1 kg mascarpone samt 4 dl piskefløde til en tyk og luftig creme. Pisk 6 æggehvider stive og vend dem forsigtigt i ostecremen. Læg først 48 lady's fingers i et stort fad og dernæst de marinerede jordbær og saft herfra. Kom ostecremen hen over og sæt fadet tildækket i køleskabet, gerne til næste dag. Ved serveringen: Drys med revet chokolade og pynt med resten af jordbærrene |
Havelyst er et lukket forum for medlemmer af Landsforeningen Praktisk Økologi, hvor man kan se hinandens haver på nettet og udveksle erfaringer. Der ligger en masse lækre opskrifter rundt omkring i trådene, men de er svære at finde - derfor denne blog, hvor de skal samles.
søndag den 13. maj 2012
Jordbær-tiramisu
Nu er det snart jordbærsæson, og denne dessert er meget lækker :) Tallene i parentes er fra min 50-års fødselsdag, hvor vi var mange gæster, så den er lige til at gå til... Man kan bruge al slags frugt, men jordbær er fantastiske...
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
MUMS, og nu kunne jeg faktisk godt logge ind på siden! Dejligt : )
SvarSlet