På denne årstid er det i hvert for mig meget oplagt at lave mad med skvalderkål... Har ikke prøvet andet end pestoen endnu, men den er nu også lækker! Det er ikke en opskrift med mål, men småvariationer gør den ikke dårligere...
Saml et par liter (løst) små, friske blade, skyl dem og tør dem let
Ca. 3/4 dl mandler blendes grundigt, læg bladene ned til dem + omkring 1½ dl revet pecorino eller anden tør ost, saften af ½ citron, salt, peber og et par fed hvidløg.
Herefter blendes det hele grundigt, mens man hælder rapsolie i, til man synes, at det er nok.
Kan bruges som almindelig pesto - nemlig til stort set alting :)
Velbekomme!
Havelyst er et lukket forum for medlemmer af Landsforeningen Praktisk Økologi, hvor man kan se hinandens haver på nettet og udveksle erfaringer. Der ligger en masse lækre opskrifter rundt omkring i trådene, men de er svære at finde - derfor denne blog, hvor de skal samles.
mandag den 29. april 2013
Stor käsekuchen med stikkelsbær
Stor käsekuchen med stikkelsbær
Dej:
250 g
mel (125)
75 g
sukker (38)
1 tsk. vaniljepulver
50 g
smuttede, hakkede mandler (25)
180 g
smør (90)
Fyld:
150 g
smør (75)
275 g
sukker (138)
1 tsk. vaniljepulver
4 æg (2)
1 kg
kvark 20% (creme fraice duer også) (1/2
kg)
45 g
maizena (23)
500 g
stikkelsbær (25)
Bland alle
ingredienserne til dejen, rør og ælt til Streußel.
Bland smør, sukker og vaniljepulver, og rør grundigt. Tilsæt
æggene et ad gangen, tilsæt kvark. Si stivelsen over massen og rør den i.
Smør en stor springform (38 cm Ø Hvis man kun vil lave
en lille, skal man bruge tallene i parenteser) og fordel mere end halvdelen af
dejen i den. Hæld kvark-massen i og fordel stikkelsbær og resten af dejen på
den.
Bages ca. en time ved 200°.
Abonner på:
Opslag (Atom)