mandag den 29. april 2013

Stor käsekuchen med stikkelsbær



Stor käsekuchen med stikkelsbær
  Dej:
250 g mel (125)
75 g sukker (38)
1 tsk. vaniljepulver
50 g smuttede, hakkede mandler (25)
180 g smør (90)

  Fyld:
150 g smør (75)
275 g sukker (138)
1 tsk. vaniljepulver
4 æg (2)
1 kg kvark 20% (creme fraice duer også) (1/2 kg)
45 g maizena (23)
500 g stikkelsbær (25)
  Bland alle ingredienserne til dejen, rør og ælt til Streußel.
Bland smør, sukker og vaniljepulver, og rør grundigt. Tilsæt æggene et ad gangen, tilsæt kvark. Si stivelsen over massen og rør den i.
Smør en stor springform (38 cm Ø Hvis man kun vil lave en lille, skal man bruge tallene i parenteser) og fordel mere end halvdelen af dejen i den. Hæld kvark-massen i og fordel stikkelsbær og resten af dejen på den.
Bages ca. en time ved 200°.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar