mandag den 19. september 2011

Efterårets bønnegryde

Det skal du bruge:

500 – 800 g blandede bønner fra haven, fx pralbønner, hestebønner og haricot verts. Det gør ikke noget hvis de er blevet store og lidt grove

500 – 800 g friske tomater

2 store løg

3 – 4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 tsk tyrkisk paprika eller tyrkisk granuleret peberfrugt

1 tsk oregano

1 kop oksebouillon

Salt og (frisk) chili efter smag

Sådan gør du:

Hak løgene og svits dem til de er bløde. Skyl imens bønner, hvidløg og tomater og skær dem i mindre stykker.

Drys krydderierne over løgene, bland godt og tilsæt resten af ingredienserne. Vær opmærksom på, om bønnerne har forskellig kogetid, i så fald tilsættes de efterhånden så det passer med at alt er mørt samtidig.

Server med godt brød,pastaskruer, bulgur eller ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar