Havelyst er et lukket forum for medlemmer af Landsforeningen Praktisk Økologi, hvor man kan se hinandens haver på nettet og udveksle erfaringer. Der ligger en masse lækre opskrifter rundt omkring i trådene, men de er svære at finde - derfor denne blog, hvor de skal samles.
tirsdag den 27. august 2013
Sambal olek eller chilipasta
1,5 kg chili (brug den du har, smagen varierer naturligvis efter chiliens styrke)
2 dl æbleeddike
2 dl vand
2 spsk groft salt
1 spsk rørsukker
2 + 1 dl jomfruolivenolie
Skær stilkenden af chilierne og kværn dem i en foodprocessor. Kom chili, eddike, vand, salt og sukker i en gryde. bring den i kog og lad simre i 15 min. Tilsæt 2 dl olie og kog op igen. Hæld blandingen på glas og hæld olie på toppen af hvert glas, inden det lukkes.
Anvendes som smagssætter til alt muligt; fx frikadeller!
Jette
Etiketter:
chili,
Chilipasta,
Sambal olek
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Sådan noget vil jeg prøve at lave i år :) En rigtig stærk fætter vil jeg lave :)
SvarSlet