Ca. 3 dl.
En god håndfuld chili med citrusaroma (fx en blanding af
Habanero Limon, Toftegårds Citronchili, Golden Cayenne og Criolla Sella)
Saft og skal af 2 øko citroner + 2 øko limefrugter
Ca. 1 dl vand
Ca. 200 g rørsukker + 2 spsk. Glukose (siruppen bliver
gylden-karamelfarvet pga. rørsukkeret. Hvis du ønsker den mere lys, kan du
bruge hvidt sukker i stedet for)
Tag stilkene af chilierne og hak dem i en hurtighakker,
eller forsigtigt i en blender. De skal ikke blive fuldstændig findelt eller
mos.
Kog alle ingredienser sammen i en gryde i ca. 10 – 15 min.
alt efter hvor tyk du kan lide din sirup. Husk at siruppen tykner lidt når den
køler af. Smag til om der skal mere sødt, surt eller stærkt i. Hvis du tilsætter
mere chili eller sukker, skal du lige koge siruppen igennem i ca. 5 min. for at
dræbe bakterier og/eller undgå sukkerkrystaller i siruppen.
Tag gryden af varmen og tilsæt atamon. Hæld på en ren flaske
og sæt låg på med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar