lørdag den 9. februar 2013

Henkogte tomater efter John Seymour

   Flå tomaterne ved at prikke dem og dernæst overhælde dem med først kogende og så koldt vand og dernæst pille skallen af.
   Læg dem i henkogningsglas uden gummiringe luk dem løst og stil dem i ovnen i 1 time og 40 min.
   Lav en saltlage af 15 g salt pr l. vand og hæld den kogende over tomaterne over bagsiden af en ske, så de ikke går i stykker.
    Sæt forsigtigt gummiringe på glassene og luk dem. Afkøles under viskestykker.

Disse henkogte tomater kan bruges til alle retter hvor man vill ebruge friske tomater om sommeren, da de "kun" smager af tomat.

1 kommentar:

  1. Normalt når man henkoger, lukker man jo bare glas med gummiringe, når de sættes ind i ovnen. Det vil jeg da også foretrække at gøre her, da det jo må gøre lukningen mere effektiv, når glasset køler ned :)

    SvarSlet