fredag den 8. februar 2013

Havetærte

Denne grøntsagstærte kan varieres efter hvad man lige har for meget af

1 portion mørdej eller butterdej uden sukker (kan man ikke dyrke i haven - ikke alt sammen i hvert fald)
2 porrer,
3 tomater
noget broccoli
4 æg
timian, løvstikke oregano, persille, dild ... Hvad man har.
1 hvidløg
creme fraiche (eller yoghurt - også fra supermarkedet)
chili,
spidskommen (har jeg endnu ikke haft held med at dyrke)
Blancher porrer og broccoli. skær alt fyldet i mindre stykker.
Blend æg, broccolistilke, krydderurter og salt med en spsk creme fraiche.
I en ildfast beholder overhældes fyldet med æggemassen og dækkes dekorativt med dejen, husk hukker til dampen. Bages ved 200 grder i en halv times tid. Æggemassen skal være gennembagt, tjek ved at lave et lille hul og hælde forsigtigt. Hvis der kun kommer vand, er den færdig, kommer der æggemasse ud, så skal den have mere.Dæk eventuelt med sølvpapir til sidst.
Serveres med  cremefraiche rørt med hvidløg, salt, spidskommen og chili efter smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar