tirsdag den 11. oktober 2011

Bagte tomater...til fryseren...

festlige halve tomater...


efter en længere tur i ovnen...


i poser klar til fryseren...














Når man har mange røde tomater og har tænkt sig at gemme dem til vinteren, så er der mange måder at gøre det på....én af de måder jeg har valgt, er at bage dem og så fryse indholdet...så svinder de en stor del ind og de fylder ikke så meget i fryseren.....

skær dem i halve og placer dem med den overskårne side op.....brug bageplader med  bagepapir, det letter rengøringen noget, når bagepapiret dækker pladen, dog ikke helt......
Put dem i ovnen ved 150 grader i ca. 2-3 timer...hold øje med hvornår du synes de er færdige...lidt afhængig af størrrelsen....og hvor meget væske man ønsker der skal være i tomaterne....man kan nemlig bage dem næsten helt tørre til opbevaring i glas...men det er ikke idéen med denne her måde....her skal de stadig have en del saftighed tilbage.....for idéen er at kunne bruge det til sauce...til at lave til suppe....til at bruge som smagsforstærker i gryderetter....og hvad man ellers kan finde på......man kan selvfølgelig også koge tomater ind i en  gryde...men jeg vil tro at bagningen giver anderledes smag og har man lyst til det kan man også drysse med lidt olie og sukker og så får man en mere fremtrædende sød og karameliseret smag...men bare det at bage dem giver en slags karamelagtig sødme uden at den er så fremtrædende....

2 kommentarer:

  1. Det ser utrolig appetitligt ud - det må prøves til næste år! Super billeder!

    SvarSlet
  2. hejsan Anja...tak skal du have....lige for tiden bliver der lavet meget forskelligt her hos os...af sager fra haven....og lånte bøger på biblioteket er også godt at have...som inspiration...

    SvarSlet