mandag den 24. oktober 2011

Trine´s Løg-snegle


Løgsnegle
20 g gær
1 spsk salt
½ liter lunken vand
en god slat olie
durummel, grahamsmel 
hvedemel

Blød gæren op i vandet med salt og olie.
Tilsæt derefter den mængde mel man har lyst til (ca. 1/4 del durum, 1/4 del grahamsmel)
Ælt dejen med hvedemel til den har en god konsistens!!
Lad dejen hæve i en times tid eller længere!!

5-6 store løg
hvidløg efter smag...jeg brugte 5-6 fed!!
en god klat smør, Rigeligt med smør :-) 
1 spsk sukker
salt og peber
Krydderurter (Jeg brugte salvie!!)
En rulle gedeost
(Mon ikke også det ville smage rigtig godt med lidt chili????)

Pil løgene og skær dem i tynde skiver
Også hvidløgene.
Steg dem derefter på en pande eller i en gryde ved medium varme, drys sukker over.
Lad dem småsimre til de er bløde og gyldne, det tager ca. 10 til 15 minutter.

Når dejen er færdighævet æltes den godt igennem og udrulles til en firkant, nogenlunde på størrelse med en bageplade.
Løgene  bredes ud på dejen og finthakket salvie....eller anden krydderurt drysses over.
Dejen rulles sammen som en roulade og skæres i skiver, som lægges på bagepladen.
Ovenpå lægges en skive gedeost!!
Bages i ovnen i 15-20 minutter, til gedeosten har fået lidt farve!!

Velbekommen!!!


1 kommentar:

  1. hej Trine !

    Det ser rigtig godt ud...det må jeg prøve....

    amnge venlige hilsener

    Anita

    SvarSlet