mandag den 10. oktober 2011

Græskarsuppe

1 Potimarron eller Hokkaido græskar på ca. 1 kg – andre kan sikkert også bruges

2 store løg

1 l vand eller bouillon

1 ds. Kokosmælk

Saft og skal af 1 appelsin, kan evt. erstattes af 1 dl æble- eller appelsinjuice

Evt. skal af 1 citron eller lime

Olivenolie

1 spsk. karry

5 cm frisk ingefær

Chili, fx½ Paper Lantern Habanero eller 1 Aji Umba

3 – 4 fed hvidløg

1 spsk. hel koriander

1 spsk. hel spidskommen

Til pynt:

Frisk koriander

Sådan gør du

Rist spidskommen og korianderfrø på en varm pande til de dufter intenst. Stød dem i en morter eller hak i minihakker.

Skær græskar og løg i tern. Græskarret behøver ikke at blive skrællet først.

Skræl ingefær og hvidløg og hak dem i minihakker sammen med chilien. Hold evt. noget af chilien tilbage, hvis du er bange for, at suppen bliver for stærk. Chilien kan også sættes på en tandstikker og koge med i suppen. Så er den nem at finde og fiske op når suppen har den ønskede styrke.

Varm olie i en stor tykbundet gryde. Svits karryen og tilsæt herefter de øvrige krydderier. Tilsæt grønsagerne og svits dem med. Tilsæt derefter vand/bouillon, appelsinsaft, citronskal og salt. Smag til og tilsæt evt. ekstra appelsinsaft, hvis du ønsker suppen lidt sødere.

Lad suppen koge ca. 20 - 30 min. og tilsæt til sidst kokosmælken. Blend suppen og server med friskhakket koriander på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar