1 Potimarron eller Hokkaido græskar på ca. 1 kg – andre kan sikkert også bruges
2 store løg
1 l vand eller bouillon
1 ds. Kokosmælk
Saft og skal af 1 appelsin, kan evt. erstattes af 1 dl æble- eller appelsinjuice
Evt. skal af 1 citron eller lime
Olivenolie
1 spsk. karry
5 cm frisk ingefær
Chili, fx½ Paper Lantern Habanero eller 1 Aji Umba
3 – 4 fed hvidløg
1 spsk. hel koriander
1 spsk. hel spidskommen
Til pynt:
Frisk koriander
Sådan gør du
Rist spidskommen og korianderfrø på en varm pande til de dufter intenst. Stød dem i en morter eller hak i minihakker.
Skær græskar og løg i tern. Græskarret behøver ikke at blive skrællet først.
Skræl ingefær og hvidløg og hak dem i minihakker sammen med chilien. Hold evt. noget af chilien tilbage, hvis du er bange for, at suppen bliver for stærk. Chilien kan også sættes på en tandstikker og koge med i suppen. Så er den nem at finde og fiske op når suppen har den ønskede styrke.
Varm olie i en stor tykbundet gryde. Svits karryen og tilsæt herefter de øvrige krydderier. Tilsæt grønsagerne og svits dem med. Tilsæt derefter vand/bouillon, appelsinsaft, citronskal og salt. Smag til og tilsæt evt. ekstra appelsinsaft, hvis du ønsker suppen lidt sødere.
Lad suppen koge ca. 20 - 30 min. og tilsæt til sidst kokosmælken. Blend suppen og server med friskhakket koriander på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar