torsdag den 20. oktober 2011

Oles tomatchutney - med variant

Dette er min fars opskrift på tomatchutney. Og den er bare lækker :)

1 kg fuldmodne tomater

1 stort løg

1 dl æblecidereddike

250 g rørsukker

4 tsk spidskommen

½ tsk sort peber

3 tsk cayennepeber

4 fed hvidløg

Salt

Tomaterne skæres i mindre stykker. Løget hakkes.aller ingredienser kommes i en tykbundet gryde og bringes i kog. Simrer i 3 timer, smages til med salt.

Hældes på skoldede glas og låg sættes på. Holder mange måneder i køleskabet. Bliver bedre af at stå og modne.

Kristines variation

Brug gerne en blanding af røde og grønne (umodne) tomater.

Tilsæt hele korianderfrø, hakket frisk ingefær og hele kardemommekapsler. Cayennepeber erstattes af frisk chili efter smag. Koriander og spidskommen ristes på en tør pande inden de kommes i chutneyen.

Kogetiden kan godt nedsættes noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar