mandag den 24. oktober 2011

Kartoffel-Æblekage til 6 personer


Ingredienser
300 g kartofler, skrællet vægt
175 g sukker
1 spsk smør
3 æggeblommer
4 store æbler, skrællede og i tern
3 æggehvider
(kanel el. andet krydderi)

Tilberedning
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, kog dem ca 15 min, til de er godt møre.

Mens kartoflerne koger, kan man skrælle og snitte æblerne, jeg lagde stykkerne i en plastpose og dryssede med kanelsukker (med noget af sukkeret i opskriften)
Så skal der vejes sukker af, deles æg og hviderne piskes stive.

Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, de står lige lidt uden låg og damper af, pureres, nemmest med et snejern.

Smørklatten, æggeblommerne og sukkeret røres i, det kan klares med en ske (det bliver ret flydende).

Så blandes æblestykkerne i, til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.

Det hældes i en smurt form og kommer i ovnen 190 grader ca 1 time (jeg smurte skålen med rapsolie, og dryssede den med rasp, det slipper nemmere)

En klat creme fraiche passer godt til.

Samlet arbejdstid under ½ time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar