søndag den 28. august 2011

Blommechutney

Blommechutney

500 g modne danske blommer
ca. 150-200 g lys rørsukker
1 dl æblecidereddike
frisksnittet ingefær, ca. 3 spsk. eller mere, efter smag
1/2-1 chilifrugt, evt. en chocolate scotch bonnet eller en anden habanero-chili
evt. atamon til skylning af glas
Sådan gør du
Halver blommerne, fjern stenene, skær blommerne i både og kom dem i en gryde med sukker, eddike, og lad det koge uden låg, indtil væden er fordampet og chutneyen tykner.

Smag chutneyen til undervejs, mængden af sukker og eddike kan variere, alt efter hvilken type blommer du bruger. Skræl og snit ingefæren fint, og lad den koge med de sidste 10 minutter sammen med en halv eller hel chilifrugt, hvor kernerne er fjernet.

Når blommechutneyen er stærk nok, kan chilifrugten fjernes efter behov.

Skold sylteglassene, og skyl dem eventuelt med atamon, før du hælder chutneyen i. Glassene lukkes til med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar