onsdag den 17. august 2011

Hestebønnesalat

400 - 600 g bælgede hestebønner

600 – 800 g kogte, kolde kartofler i tern

½ bundt bredbladet hakket persille

2 – 3 hakkede skalotteløg

2 store tomater i små tern

½ agurk i små tern

1 peberfrugt i små tern

Finthakket grøn chili efter smag

1 tsk. hel spidskommen

2- 3 fed finthakket hvidløg

1 tsk. groft havsalt

3 spsk. olivenolie

2 spsk. citronsaft

Læg hestebønnerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå og trække i nogle minutter, og smut dem ud af den inderste skal.

Rist spidskommen på panden til de dufter, og stød dem i en morter.

Bland alle ingredienser i en stor skål.

Serveres med et godt brød, hummus og en skål tyrkiske oliven.

Opskriften er inspireret af en salat i kogebogen ’Mellemøstlige køkkener på Nørrebro’. Den oprindelige opskrift er uden kartofler og med syltede agurk i stedet for frisk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar