400 - 600 g bælgede hestebønner
600 – 800 g kogte, kolde kartofler i tern
½ bundt bredbladet hakket persille
2 – 3 hakkede skalotteløg
2 store tomater i små tern
½ agurk i små tern
1 peberfrugt i små tern
Finthakket grøn chili efter smag
1 tsk. hel spidskommen
2- 3 fed finthakket hvidløg
1 tsk. groft havsalt
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Læg hestebønnerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå og trække i nogle minutter, og smut dem ud af den inderste skal.
Rist spidskommen på panden til de dufter, og stød dem i en morter.
Bland alle ingredienser i en stor skål.
Serveres med et godt brød, hummus og en skål tyrkiske oliven.
Opskriften er inspireret af en salat i kogebogen ’Mellemøstlige køkkener på Nørrebro’. Den oprindelige opskrift er uden kartofler og med syltede agurk i stedet for frisk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar