mandag den 22. august 2011

Syltede figner

SYLTEDE FIGNER I COGNAC
1 kg friske, modne figner
Lage:
4 dl vand
saft af 1 citron
reven skal af ½ citron
400 g rørsukker
1 dl cognac / rom / grappa
Skær et kors foroven i fignerne
Hver figen prikkes dybt med en strikkepind.
Et glas skylles i kogende vand (og derefter i vand tilsat 1 tsk. Atamon hvis det ønskes)
Fignerne lægges i glasset
Lagen koges sammen og hældes over fignerne
Læg låget løst på glasset og lad det afkøle til næste dag
Lagen hældes fra og op i en gryde og koges lidt ind
Gryden tages af varmen og cognac tilsættes
Lagen hældes atter over fignerne, glasset lukkes tæt.
Tips
Fignerne bør trække i mindst 2 uger.
Serveres med flødeis eller piskefløde tilsat et par dråber cognac.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar