onsdag den 3. august 2011

Henkogte tomater a la Camilla Plum








2 kg tomater


2 dl olivenolie pr glas


1 helt hvidløg,pillet i fed


1 stor håndfuld frisk basilikum


1 spsk groft salt pr glas


Sylteglas


Skær tomaterne over, hvis de er meget store, små tomater kommes hele i glassene. Fordel dem i sylteglas, så de er helt fulde. Pres tomaterne godt sammen. Prop basilikum og hvidløg ned langs siderne, drys med salt, hæld oliven olien over og skru lågene næsten helt på, hvis det er almindelige sylteglas du bruger. Hvis du bruger rigtige patentglas med gummipakning skal glassene lukkes. Når man varmer glassene op, vil der dannes damp som skal ha lov at slippe ud, ellers eksploderer glassene, og det kan fint slippe ud ved gummipakningen.


Sæt glassene i ovnen ved 110 grader og lad dem stå til det ligner kogte tomater, er faldet sammen og det bobler lystigt . Tag glassene ud og skru dem helt stramt på med tykke grydelapper, mens de er varme. Sæt dem tilbage i ovnen og køl af. Patentglas bliver bare stående i den slukkede ovn, til de er kølet af.


Vask glassene udenpå, når de er kølet af, og opbevar et køligt sted.


Velbekomme !

1 kommentar:

  1. Jeg henkoger også en del tomater hvert år med inspiration fra Camilla Plum, men gør det lidt anderledes. Når jeg har proppet glassene meget fulde af tomater, får de ca. 1/4 dl. olie, lidt sukker, salt og peber hver, og så fyldes glassene op med kogende vand, inden de ryger i ovnen.

    Jeg krydrer dem ikke, da jeg bedst kan lide smagen af friske krydderier, når jeg skal bruge tomaterne.

    Synes, at det lyder voldsomt med 2 dl olie pr. glas - mener du det?

    mvh
    Anja

    SvarSlet