torsdag den 11. august 2011

Marinara sauce

Sådan en klassisk italiensk tomatsauce er velegnet til få anvendt sommerens tomatoverskud. Kan fryses i små portioner og tages op i løbet af vinteren efter behov. Hos os laves den i øjeblikket af:

3-4 kg modne tomater
Et par store løg
300 gr snittet bladselleri
4-5 fed hvidløg
I stor mellemstærk chili
Et par søde peber
Olivenolie
Salt
Rørsukker
Evt lidt rødvin

Løg, hvidløg og chili snittes og svitses 5 minutter i en stor gryde med et par spiseske olivenolie. Snittet bladselleri og peber kommes i og svitses med i yderligere 10 minutter. Tomater skæres i mindre stykker og kommes i gryden sammen med salt, peber, rørsukker og lidt rødvin. Herefter skal det koges ind uden låg, hvad der tager 2-3 timer. Det hele blendes, afkøles og fryses ned i små poser.

1 kommentar:

  1. Smager herligt - har lige lagt omkring 2½ l i fryseren!

    SvarSlet