søndag den 28. august 2011

Lammehjerter m. grønsager og ægnudler

Kommer fra Clara:

2 økologiske lammehjerter (15 kr. pr. stk. på torvet)
1 stort løg
4 gulerødder
2 porrer uden meget blad
2 skiver kålroe
½ stort savoykål
1 brik æg-nudler el. 2
olie, smør, chili, hvidløg, persille, rosmarin, timian, estragon,
persillepesto, muscat, creme fraiche, salt

Lammehjerterne skæres midt over, renses, men ikke for fedt (det giver
sovs). Prop hulningerne i hjerterne til med persille og lidt hvidløg og
drys hjerterne med salt. Brunes kort på hver side i olie og smør. Simrer
så i 1½ time tilsat løg i både, et par porreblade, mere hvidløg, chili,
rosmarin, timian, 1 skefuld persillepesto. Vendes efter den halve tid.
Og kort før de er færdige tilsættes et par skefulde creme fraiche.

Imens koges gulerødder, porre, kålroe skåret i grove tern,  i lidt vand
tilsat salt, en kvist estragon, en kvist rosmarin og husk at lægge det
halve savoykål over til dampning, når det har kogt lidt. (Gem kogevandet
og brug det til andet, f.eks. suppe på kålstokken næste dag)

Og en gryde æg-nudler koges til sidst. - Ved servering rives muskatnød
over kålen samt masser af frisk persille klippes ned over. - Smager af
Sydfrankrig og fortjener en god Rhone-vin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar