fredag den 19. august 2011

Saltede tallerkensmækkerfrø – eller kapers-wanabee




Fra Camilla Plum´s 'Mad der holder', den 13.9. 2009

2 dele tallerkensmækkerfrø - pluk dem mens de stadig sidder på planten
1 del groft salt

Pluk tallerkensmækkerfrøene, skyl dem fri for blomsterrester og snask og vej dem. Tilsæt den halve mængde salt og bland det hele godt med fingrene. Pak frøene tæt i et sylteglas i passende størrelse og lad dem trække en uge. Herefter skylles saltet, og den lage der har dannet sig, af i et dørslag og der gnubbes med nyt salt og frøene pakkes igen i sylteglasset. Gentag proceduren én gang til og lad derefter glasset stå til lagring i mindst én måned.

Når de saltede "kapers" er færdige, kan man enten lade dem blive i saltet, eller man kan skylle og tørre dem på et viskestykke og derefter komme dem i et sylteglas og overhælde dem med olivenolie.

Brug i tapenade, salsaer, salater, på hakkebøffer, overalt hvor man ville bruge capers,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar